(H)årets nomineringar klara

(H)årets nomineringar klara

Lars Wallin och Marie Serneholt blir två frontfigurer vid årets upplaga av den svenska skönhetsbranschens motsvarighet till Oscarsgalan. Under galan, som belönar de främsta skönhets­produkterna i Sverige, kommer Marie Serneholt att uppträda som konferencier i en klänning designad av Lars Wallin.

Nu är också de första nomineringarna inför galan klara. Flest nomineringar i hårkategorierna tog Maria Nila Stockholm hem med fem stycken, tätt följd av Unite med fyra nomineringar. Swedish Beauty & Cosmetics Awards äger rum torsdagen den 11 april, 2013.

– Konsumenterna kräver allt mer av sin hårvård. De har vant sig med färgbevarande, stärkande och återfuktande effekter. Under 2012 var en av trenderna i Sverige att fler schampon inte bara gör rent håret utan även vårdar hårbotten, säger Linnea Öst, jurymedlem samt skönhetsredaktör på Tara och skönhetsreporter på Amelia.

 

Namnkunnig jury

Juryn består av Göran Adlén, trendanalytiker och författare, Linnea Öst, Tara och Amelia, Jörgen Edström tidningen Mirror och frisör, Jenny Guerrero, hårstylist och makeupartist, Staffan Westman, Frisörföretagarna, Agneta Elmegård, Aftonbladet och Madelaine Edholm, projektansvarig på KTF.

Årets prisutdelning och gala äger rum torsdagen den 11 april på Winterviken utanför Stockholm. Där samlas de främsta inom den svenska skönhetsbranschen för en prisutdelning, där de bästa skönhetsprodukterna i Sverige belönas under galan Swedish Beauty & Cosmetics Awards.

Juryn har nu nominerat de bästa hårprodukterna i Sverige under 2012. Nomineringarna sker i tio olika kategorier: Årets hårschampo/frisör, årets hårschampo/konsument, årets conditioner (balsam)/frisör, årets conditioner (balsam)/konsument, årets hårstyling/ frisör, årets hårstyling/konsument, årets hårstylingserie/frisör, årets hårstylingserie/ konsument, årets stylingverktyg och årets svenska produkt. Följande produkter är nominerade:

 

Årets hårschampo – frisör

Unite: Unite U Luxury Shampo

Kérastase: Cristalliste Bain Cristal Fins

Nioxin: Nioxin System 1-6 Cleanser

Sebastian Professional: Trilliance Shampoo

 

Årets hårschampo – konsument

L'Oréal Paris: Hair Expertise EverPure color care & volume, shampoo

Head&Shoulders: Apple Fresh

SACHAJUAN: Silver Shampoo

Toni&Guy: Dry Shampoo Day 2 Freshness

 

Årets conditioner (balsam) – frisör

Revlon Professional Equave: Equave Hydro Nutritive Detangling Conditioner

NYCE: NYCECARE Intensive Multicare

Unite: Unite 7 seconds conditioner

Nioxin: Nioxin System 1-6 Revitaliser and Treatment

 

Årets conditioner (balsam) – konsument

Sensai by Kanebo: Sansai Intensive Hair Mask

Gliss: Gliss Daily Oil Elixir

L'Oréal Paris: Hair Expertise EverPure color care & volume, balsam

SACHAJUAN: Silver Conditioner

 

Årets hårstyling – frisör

Unite: Unite Boosta Spray

Maria Nila Stockholm: Kolorit Control

Maria Nila Stockholm: Kolorit Ocean Spray

Sebastian Professional: Shine Crafter Wax

 

Årets hårstyling – konsument

Lernberger Stafsing: Fiber mousse

Björn Axén: Björn Axén Extra Matt Clay

Björn Axén: Björn Axén Texture & Volume Dry Spray

Toni&Guy: Curl Defining Oil

 

Årets hårstylingserie – frisör

Bamboo Style: Cleanse Extend, Boho Waves, Super-Natural Curl, Texturizing Body Boost, Ultra-Hold Sculpting Clay

Unite: Boing Curl Cream, Expanda Volume, Lazer Straight, Beach Day, GO365 Hairspray

Maria Nila Stockholm: Kolorit

Kérastase: Elixir Ultime Grands Crus

 

Årets hårstylingserie – konsument

Lernberger Stafsing: Paste, Curl cream, Beach spray

L'Oréal Paris: Studio Line Matte & Messy

Toni&Guy: T&G Hair meet wardrobe styling

 

Årets stylingverktyg

Björn Axén Tools: Perfect Straight

ghd: ghd air

L'Oréal Professionnel: STEAMPOD

OLYMP: HairMaster IRON 1b

 

Årets svenska produkt

Waterclouds: Color Shampoo

Maria Nila Stockholm: Kolorit Ocean Spray

Maria Nila Stockholm: Kolorit Control

Lernberger Stafsing: Gloss spray

 

Fakta om Swedish Beauty & Cosmetics Awards

Swedish Beauty & Cosmetics Awards är Sveriges största och mest prestigefyllda gala för skönhet och kosmetik. Det är Sveriges enda oberoende branschtävling för skönhet och hårvårdsprodukter, som uppmärksammar och belönar de produkter som utmärkte sig mest under året som gått. Juryn består av branschkunniga jurymedlemmar som samtliga arbetar inom skönhetsbranschen. Prisutdelningen arrangeras av KTF, Kemisk-Tekniska Leverantörförbundet. http://www.beutyawards.nu

 

Kategorier

Priser delas ut i kategorierna damdoft, herrdoft, kroppsvård, ansiktshudvård, herrhudvård, ansiktsmakeup, mascara, ögonmakeup, läpprodukter, hygienprodukter, ekologiska och naturliga produkter, solprodukter, årets svenska produkt, årets nagelprodukt, hårbalsam (conditioner), stylingserie, hårstyling, stylingverktyg och hårschampo.

 

Fakta om KTF

KTF (Kemisk-Tekniska Leverantörförbundet) är branschorganisationen för företag som importerar, tillverkar och marknadsför kemisk-tekniska produkter som kosmetik och hygienprodukter, tvättmedel och rengöringsmedel i Sverige.  

För mer information, kontakta gärna

Olof Holmer, vd, KTF

08-783 82 43 eller olof.holmer@ktf.se

Madelaine Edholm, projektansvarig för Swedish Beauty & Cosmetics Awards, KTF

070-866 46 56 eller madelaine.edholm@ktf.se