Beauty Awards - Årets skönhetsgala växer

Beauty Awards - Årets skönhetsgala växer

Årets stora svenska skönhetsgala Swedish Beauty & Cosmetics Awards växer. I år utökas den med fem nya personliga kategorier, bland annat årets makeupartist, årets skönhetsbloggare och årets hårstylist. På galan belönas som tidigare också de främsta skönhetsprodukterna i Sverige.

Nu är de första nomineringarna inför galan klara. Flest nomineringar i hårkategorierna har Björn Axén med hela fem stycken. Därefter följer fem företag som har två nomineringar vardera. Den svenska skönhetsbranschens motsvarighet till Oscarsgalan, Swedish Beauty & Cosmetics Awards, äger rum på torsdag den 3 april 2014 på Nordiska museet i Stockholm.

 

Nytt för i år är också att den ledande branschtidningen Kosmetik är ny partner till Swedish Beauty & Cosmetics Awards.

– Genom samarbetet med Tidningen Kosmetik både breddar och utvecklar vi galan. Dessutom når vi nu hela branschen genom dem och de svenska konsumenterna via vårt samarbete med tidningen Daisy Beauty, säger Madelaine Edholm, ansvarig på KTF för Swedish Beauty & Cosmetics Awards.

Samarbetet innebär också att galan i år belönar framstående personer som har utmärkt sig under året. Utmärkelserna delas ut i fem kategorier: Årets makeupartist, årets skönhetsbloggare, årets hårstylist, årets fransstylist och årets upplevelse i butik eller salong.

Namnkunnig jury

Årets jury består av Christer Hertzberg Haddad, medlem av Central Committe för Intercoiffure Mondial Paris och president för Intercoiffure Sverige, Linnea Öst, skönhetsredaktör på Tara och skönhetsreporter på Amelia, Jörgen Edström, chefredaktör på tidningen Mirror och frisör, Jenny Guerrero, hårstylist och makeupartist, Staffan Westman, utbildningschef på Frisörföretagarna, Agneta Elmegård, skönhetsexpert på Aftonbladet, Alma Lundin, Årets Frisörelev 2013 och Madelaine Edholm, projektansvarig på KTF.

Årets prisutdelning och gala äger rum på torsdag den 3 april på Nordiska museet på Djurgården i Stockholm. Där samlas de främsta inom den svenska skönhetsbranschen för en prisutdelning där de bästa skönhetsprodukterna i Sverige utses och belönas.

Juryn har nu nominerat de bästa hårprodukterna i Sverige under 2013. Nomineringarna sker i nio olika kategorier: Årets hårvårdsprodukt/frisör, årets hårvårdsprodukt/konsument, årets schampo/balsam/frisör, årets schampo/balsam/konsument, årets stylingprodukt/frisör, årets stylingprodukt/konsument, årets stylingserie/frisör, årets stylingserie/konsument och årets stylingverktyg.

Följande produkter är nominerade till galan 2014: Beautyawards.nu