Swedish Beauty & Cosmetics Awards - ”Extra allt” lockar svenska kvinnor

Swedish Beauty & Cosmetics Awards - ”Extra allt” lockar svenska kvinnor

En av de största trenderna är att skönhetsprodukter som kombinerar flera olika egenskaper ökar stort. Det märks tydligt bland årets nominerade bidrag att produkter som innehåller ”extra allt” har börjat slå igenom i Sverige på bred front. Dessutom blir parfymerna mer minimaliska och får tydligare dofter.

Bakom nomineringarna ligger en jury med några av Sveriges främsta skönhetsexperter från bland annat Apoteket, Åhléns, NK och ICA.

Under Swedish Beauty & Cosmetics Awards belönas de främsta skönhetsprodukterna som lanserades i Sverige under 2013 och branschen mest framstående personer i fem kategorier. Galan och prisutdelningen äger rum på torsdag den 3 april, 2014 på Nordiska museet i Stockholm.

– Den omfattande forskningen inom branschen har lett fram till att många av årets produkter kombinerar flera olika egenskaper i ett. Allt för att ge konsumenterna ”extra allt” i samma produkt. Nu finns det till exempel ögonkrämer med concealer-egenskaper och läppglans med läppstiftsegenskaper, säger Linnea Öst, skönhetsredaktör på Tara och skönhetsreporter på Amelia.

Förutom skönhetsprodukter har Swedish Beauty & Cosmetics Awards från och med i år breddats och belönar även framstående personer, som särskilt utmärkt sig under året. Bland annat Årets makeupartist, Årets skönhetsbloggare och Årets hårstylist. Vilka vinnarna blir avslöjas på den stora prisutdelningen och galan som i år äger på torsdag den 3 april på Nordiska museet på Djurgården i Stockholm.

– Bland parfymer på både herr- och damsidan är trenden att de blivit mer minimalistiska med klarare och renare dofter. Ofta sticker en eller ett par doftnoter ut på ett tydligt sätt och blir i många fall också en del av namnet på parfymen – så kallade soliflorer, säger Hedvig von Mentzer, skönhetsjournalist och jurymedlem.

Stort intresse för nya skönhetssalonger

– Vi ser också ett ökat intresse för snabba proffsbehandlingar i Sverige. Det växer upp mängder av nya salonger med dropin-tider för alla som vill fixa ögonbrynen eller snygga till sina naglar on-the-go, säger Linnea Öst, skönhetsredaktör på Tara och skönhetsreporter på Amelia.

Nu är juryn klar med nomineringarna av de bästa skönhetsprodukterna i Sverige under 2013 i kategorierna: Årets Damdoft under och över 500 kr, Årets Herrdoft under och över 500 kr, Årets Herrhudvård, Årets Hygienprodukt, Årets Läpprodukt under och över 200 kr, Årets Mascara under och över 200 kr samt Årets Ögonmakeup. Följande produkter är nominerade till galan 2014:

 

 Läs mer