Swedish Beauty & Cosmetics Awards – Oljor och serum ökar stort

Swedish Beauty & Cosmetics Awards – Oljor och serum ökar stort

Två av de tydligaste trenderna på den svenska skönhetsmarknaden är att oljor och serum ökar kraftigt i Sverige. Både som enskilda produkter och som komponenter i olika skönhetsprodukter. Dessutom börjar efterfrågan på nya krämer som reflekterar ljus för att man ska se yngre ut att öka. Bakom nomineringarna ligger en jury med några av Sveriges främsta skönhetsexperter från bland annat Kicks, Aftonbladet, Femina och Kronans Apotek. Under Swedish Beauty & Cosmetics Awards belönas de främsta skönhetsprodukterna som lanserades i Sverige under 2013 och branschen mest framstående personer i fem kategorier.

– Två av de tydligaste trenderna, som fördjupats ytterligare sedan förra året, är att ännu fler tillverkare satsar på serum och oljor i alla dess former. I galans nya kategori Serum har vi i år fått in hela 27 anmälningar, säger Linnea Öst, skönhetsredaktör på Tara och skönhetsreporter på Amelia.

Prisutdelningen och galan äger rum på torsdag den 3 april, 2014 på Nordiska museet på Djurgården i Stockholm. Där samlas de främsta personerna och företagen inom den svenska skönhetsbranschen för att få vara med när vinnarna avslöjas.

– Vi ser också att många nya skönhetsprodukter som kommer ut nu är flerfunktionella och innehåller till exempel serum eller olika oljor. Efterfrågan på krämer med flera olika funktioner, som BB-creams och CC-creams, fortsätter också att öka bland svenska konsumenter, säger Diane Johnson, kategorichef för Kropp och skönhet på Apoteket.

Nya krämer som reflekterar ljuset

– Ett annat område som har växer mycket är skönhetsprodukter som ger mer lyster i huden. De nya krämerna hjälper till att dölja rynkor genom att reflektera ljuset i olika riktningar så att huden ser mycket yngre ut, vilket ju många eftersträvar, säger Diane Johnson, kategorichef för Kropp och skönhet på Apoteket.

Nu är juryn klar med nomineringarna av de bästa skönhetsprodukterna i Sverige under 2013 i kategorierna: Årets Serum, Årets Kroppsvård under 100 kr, mellan 100-200 kr och över 200 kr, Årets Kroppsvård under och över 200 kr, Årets Ansiktshudvård under 200 kr, mellan 200-400 kr, mellan 400-700 kr och över 700 kr, Årets Ansiktsmakeup under och över 250 kr, Årets Ekologisk/naturlig produkt samt Årets Solprodukt.

Följande produkter är nominerade till galan 2014