Swedish Beauty & Cosmetics Awards – Årets branschpersonligheter

Swedish Beauty & Cosmetics Awards – Årets branschpersonligheter

Pressmeddelande 14 mars, 2014

Snart är det dags. Den 3 april går den sjunde upplagan av skönhetsgalan, Swedish Beauty & Cosmetics Awards, av stapeln. Nytt för i år är att KTF i samarbete med Tidningen Kosmetik lyfter fram fem av årets viktigaste och duktigaste personligheter i branschen. Kategorierna är Årets fransstylist, Årets upplevelse, Årets makeupartist, Årets skönhetsbloggare och Årets hårstylist. Nu är dessa nomineringar klara. Bakom dem ligger fem olika jurygrupper med några av Sveriges främsta skönhetsexperter från bland annat SHR, Make up Institute, Aftonbladet, Tara och Amelia. Under Swedish Beauty & Cosmetics Awards belönas de främsta skönhetsprodukterna som lanserades i Sverige under 2013 och branschens mest framstående personer i fem kategorier.

– Alla nominerade har valts ut med stor omsorg och efter omfattande kriterier. Alltifrån cv, försäljningsstatistik, intervjuer, ”undercover”-besök och referenser till fotoböcker och statistik har gåtts igenom. Arbetet har varit tufft i och med att det finns så många duktiga eldsjälar i branschen, säger Jessica S Kempe, chefredaktör för Tidningen Kosmetik.

Beskeden att bli nominerad har mötts med stor glädje.

– Oj, det känns helt underbart att få vara nominerad i Sveriges största skönhetsgala, säger Joe-Yves Asmar, nominerad i kategorin Årets hårstylist.

– Tack så mycket! Känns jättekul!, säger Johanna Sylvan, nominerad i kategorin Årets makeupartist.

Vinnaren i kategorin Årets skönhetsbloggare utses genom en omröstning som pågår till

och med den 23 mars på eleven.se/beautyawards

Nominerade personer

Alla vinnare avslöjas under galan, som äger rum på torsdag den 3 april, 2014 på Nordiska museet i Stockholm.

Följande personer är nominerade