KTF Beauty Awards skänker 20 000 kr till LGFB

KTF Beauty Awards skänker 20 000 kr till LGFB

Årets största skönhetsgala, Swedish Beauty & Cosmetics Awards, har avgjorts. Galakvällens största vinnare blev Look Good…Feel Better (LGFB), ett humanitärt program där volontärer hjälper cancersjuka kvinnor att bekämpa utseenderelaterade problem som uppstår i samband med olika typer av behandlingar. Nu skänker KTF Beauty Awards överskottet från galan - 20 000 kronor - till LGFB.

Under galakvällen fick de 440 gästerna se när de främsta skönhetsprodukterna som lanserats i Sverige under 2013 belönades. Galan arrangeras av branschorganisationen Kemisk-Tekniska Leverantörförbundet (KTF) och allt överskott från galan går i år tillbaka till branschens egna humanitära program Look Good…Feel Better. För att dra in ytterligare pengar under kvällen hade gästerna också möjlighet att köpa en rosa galadrink till förmån till LGFB.

– Intresset för årets upplaga av Swedish Beauty & Cosmetics Awards var större än någonsin tidigare. Vi är så stolta på KTF att vi tillsammans med branschen bjudit upp till denna fantastiska kväll, delat ut priser till värdiga vinnare och sedan knutit ihop säcken och donerat kvällens överskott till LGFB. Säger Olof Holmer, VD på KTF.

Årets gala, som är den sjunde i ordningen, slog rekord både i fråga om antal galagäster och i antal skönhetsprodukter. Inför galan har jurygrupperna bedömt hela 467 produkter i 33 olika produktkategorier vilket alla på sitt sätt bidrog till en liten peng var till LGFB.

– Att få in 20 000 kr till programmet känns fantastiskt! Detta innebär bland annat att vi kan köpa nya tröjor till våra volontärer och investera pengar i vår årliga kickoff som vi har i höst för volontärerna för att utbilda dem och tacka dem för det fantastiska arbete de gör för programmet och dess deltagare, säger Madelaine Edholm, projektledare för LGFB.

LGFB har under de senaste åren alltid varit ett stående inslag på programmet under Beauty Awards.

– För mig som projektledare på LGFB känns det otroligt viktigt att få tacka alla våra medlemmar inom KTF som stöttar oss med donationer på olika sätt och hela tiden uppdatera dem vad vi håller på med för att informera om utvecklingen och engagera, säger Madelaine Edholm, projektledare för LGFB.

Idag finns LGFB på 11 olika sjukhus runt om i landet men efterfrågan är stor runt om på landets sjukhus. Hela tiden behövs nya stödmedlemmar och volontärer runt om i landet.

Pressmeddelande

 

 

För mer information, kontakta gärna:

Madelaine Edholm, projektledare LGFB

Tel: 08 - 783 82 36

Om Look Good… Feel Better

Look Good… Feel Better är ett humanitärt program som startade i USA 1989 och som nu finns i ett 20-tal länder runt om i världen. I Sverige startade programmet våren 2003 av KTF, Kemiska Tekniska Leverantörförbundet, och ledande kosmetikföretag. Look Good… Feel Better erbjuder cancersjuka kvinnor kostnadsfria kurser inom hudvård och makeup. Sedan starten 2003 har över 10 000 kvinnor deltagit i kurserna. Fler än 120 make-up-konsulenter jobbar som volontärer inom projektet. Ca 25 000 produkter doneras årligen av kosmetik- och hygienföretagen till deltagarnas necessärer. Läs mer på www.lookgoodfeelbetter.se.