Konsumenterna efterfrågar snabba resultat

 

Svenska konsumenter efterfrågar i större utsträckning produkter som ger snabb effekt, som snabb-absorberande krämer. Dessutom fortsätter användningen av serum och oljor att öka kraftigt. Det är några av trenderna bland de nominerade produkterna på Swedish Beauty & Cosmetics Awards, som i år får en inramning av det dekadenta och romantiska 1920-talet. Under årets största skönhetsgala belönas de främsta skönhetsprodukterna som lanserades i Sverige under 2014. Galan och prisutdelningen äger rum i det nya omtalade restaurangkonceptet K-Märkt den 16 april, 2015.

– Konsumenterna efterfrågar i allt större utsträckning produkter som ger snabba resultat. Allt från nagellack som torkar blixtsnabbt till krämer som ger en direkt lyster och även har ett utjämnande resultat. Vi ser också en ökning av oljor och serum vilket många svenska konsumenter vill ha, säger Therese Yngvéus, sortimentsansvarig för skönhet på NK Kosmetik.

Nu är alla nomineringar i de 33 kategorier som ingår Swedish Beauty & Cosmetics Awards 2015 klara. Totalt har jurygrupperna bedömt 341 bidrag. Flest av dem skickades in i kategorin Serum. Vinnarna avslöjas under den stora galan som äger rum på torsdag den 16 april. Temat i år är det dekadenta, romantiska och burleska 1920-talet och galagästerna väntas komma klädda i den tidens mode med hattar, fransar och fjädrar.

Viktigaste forumet för branschen

– Under det senaste året har vi fått många nya medlemmar. Förutom att de vill ha rådgivning av oss, vill de vara med och nätverka på vår stora skönhetsgala. Där får de träffa de främsta och mest intressanta personerna inom den svenska skönhetsbranschen eftersom galan är det viktigaste forumet för branschen under hela året, säger Madelaine Nordstrand, projektansvarig för Swedish Beauty & Cosmetics Awards på KTF.

Nomineringar och vinnare utses av en expertjury som består av några av Sveriges främsta skönhetsexperter från bland annat Åhléns, NK, Kicks och ICA samt en rad skönhetsjournalister. Juryn är nu klar med nomineringarna av de bästa skönhetsprodukterna i Sverige under 2014 inom kategorierna: Årets Ansiktshudvård under 200 kr, mellan 200-400 kr, mellan 400-700 kr och över 700 kr, Årets Herrhudvård, Årets Hygienprodukt, Årets Kroppsvård under 150 kr, mellan 150-300 kr och över 300 kr, Årets Nagelprodukt, Årets Serum och Årets Solprodukt.

Följande produkter är nominerade till galan 2015:

Årets Ansiktshudvård under 200 kr

Origins, GinZing™ refreshing scrub cleanser

La Roche-Posay, Effaclar Duo+

L'Oréal Paris, Skin Perfection Anti-tiredness Instant Beautifying Daily Care

REN, Express Make-up Remover

Årets Ansiktshudvård 200-400 kr

Cailyn Cosmetics, Dizzolv'it Makeup Melt Cleansing Balm

Decléor, Micellar Oil - Cleanses & Removes make up

Peter Thomas Roth, Rose Stem Cell Bio-repair Cleansing Gel

Filorga, Optim Eyes, Eye contour cream

Årets Ansiktshudvård 400-700 kr

bliss, Micromagic spa-powered microdermabrasion treatment

Decléor, Aromessence Marjolaine Night Balm

Filorga, Age-Peel

Filorga, Time-Filler Eyes

Årets Ansiktshudvård över 700 kr

Chanel, Le Lift Crème

Bioline, Bioline AGE - The Eye/Lip Cream

Dior, Capture Totale Dreamskin

Sisley, Black Rose Precious Face Oil

Årets Herrhudvård

Biotherm Homme, Age Fitness Advanced Cream

Bulldog skincare for men, Protective Moisturiser SPF15

Bioetyc Uomo, Anti-Fatigue Energising Cream-Gel

Yves Rocher, Homme Energy Anti-Aging Face Care

Årets Hygienprodukt

Löwengrip Care & Color, Count on me - deodorant

Molton Brown, Delicious Rhubarb & Rose Fine Liquid Hand Wash

Oral-B, 3D White Luxe Glamorous Shine

Dove, Pistage & Magnolia

Årets Kroppsvård under 150 kr

Apoliva, Ört&Natur fotsalva

Apoliva, Argan & Almond kroppsolja

Försvarets, Handsalva

Comfort Zone, Footspecialist Neem Cream

Årets Kroppsvård 150-300 kr

bliss, Grapefruit + aloe body butter maximum moisture cream

Molton Brown, Delicious Rhubarb & Rose Hand Lotion

La Roche-Posay, Lipikar Balm AP+

Björk & Berries, Dark Rain Hand Cream

Årets Kroppsvård över 300 kr

Comfort Zone, Body Strategist + Relieving leg gel

Biotherm, Oil & Tonic

Beauté Pacifique, Corpus Paradoxe Body Oil

Björk & Berries, Never Spring Shimmering Body Oil

Årets Nagelprodukt

ZOYA, Magical Pixie Dust

Depend, 7-day Starter Kit

Essie, Quick-e - quick dry Drops

Dior, Dior Vernis Couture

Årets Serum

Decléor, Night Essence - Energy - Radiance - Skin renewal

Origins, Plantscription™ anti-aging power serum

Bioline, Bioline AGE - The Serum

Annemarie Börlind, Beauty Pearls, Moisture Serum

Årets Solprodukt

La Roche-Posay, Anthelios XL Ultralätt creme SPF50+

Lancôme, New Flash Bronzer Gel Visage

Vichy, Capital Soleil Fuktgivande Mist SPF50

Clarins, Radiance Plus Golden Glow Booster

Svenska skönhetsexperter i juryn

Juryn består i år av Alexanda Aronsson, makeupartist och hårstylist, Jessica Blockström Hember, skönhetsredaktör på Femina, Agneta Elmegård, skönhetsexpert på Aftonbladet och grundare av skönhetsredaktörerna.se, Eva Hedlund, inköpare för semiselektiv kosmetik på Åhléns, Lena Hällstig, ingrediensexpert på Bionord, Diane Johnson, kategorichef, konsult för kosmetik- & apoteksbranscherna, Erika Karlberg, inköpare doft på Kicks, Josefin Klegard, kategorichef för ansikte, kroppsvård, hår, man och sol på Kronans Apotek, Madelaine Nordstrand, projektansvarig på KTF och Swedish Beauty & Cosmetics Awards, Kicki Norman, chefredaktör för Daisy Beauty, Emma Nybom Johansson, skönhetsjournalist, Hanna Robinell, hudspecialist, Victoria Senkpiel, beauty director på Glossybox, Ewa Törnqvist, kategoriansvarig för hälsa & skönhet på ICA, Therese Yngvéus, sortimentsansvarig för skönhet på NK Kosmetik och Linnea Öst, skönhetsredaktör på Tara och skönhetsreporter på Amelia.

Fakta om Swedish Beauty & Cosmetics Awards

Swedish Beauty & Cosmetics Awards är Sveriges största och mest prestigefyllda gala för skönhet och kosmetik. Det är Sveriges enda oberoende branschtävling för skönhet och hårvårdsprodukter, som uppmärksammar och belönar de produkter som utmärkte sig mest under året som gått. Juryn består av branschkunniga jurymedlemmar som alla arbetar inom skönhetsbranschen. Prisutdelningen arrangeras av KTF, Kemisk-Tekniska Leverantörförbundet. http://www.beautyawards.nu/

Kategorier

Priser delas ut i kategorierna damdoft, herrdoft, läpprodukt, mascara, ögonmakeup, innovation kosmetik, ansiktsbas, hudvård, kroppsvård, serum, nagelprodukt, hygienprodukt, solvård, herrhudvård, hårschampo och balsam, stylingserie, hårvårdsprodukt, hårstylingprodukt, innovation hårvård och stylingverktyg.