Christina Mattsson har lämnat oss

 

Fredagen den 13 mars möttes vi av beskedet att Christina Mattsson, tidigare VD på KTF, har lämnat oss efter en längre tids cancersjukdom.

Christina började på KTF redan 1977 och var VD fram till 2001, sedan hjälpte hon till fram t.o.m. 2013 på kansliet med många frågor, särskilt inom kosmetik och utbildning. Hon startade bland annat Look Good Feel Better - ett filantropiskt program för att hjälpa cancersjuka kvinnor med sitt utseende under cellgiftbehandling. Denna sjukdom blev, efter många års kamp, till slut hennes öde. Hennes gärning lever dock i allra högsta grad vidare och sprider glädje bland många tusentals kvinnor varje år.

Det var Christina som under 80- och 90-talen byggde upp stora delar av de föreningar som i dag hänger ihop med KTF, såsom Limföreningen, Färgföreningen och Branschföreningen för Industriell och Institutionell Hygien. Även Branschföreningen för Storköksleverantörer anslöt sig till kansliet.

Vi som fick förmånen att lära känna Christina minns en färgstark kvinna med bitvis eldfängt humör. Vi minns också någon med ett enormt hjärta som alltid fanns där när någon hade det svårt, som stöttade och uppmuntrade och alltid fick människor på gott humör med humor och en positiv livssyn.

Det finns mycket mer att minnas om Christina, men just nu känner vi framförallt tomrummet efter att ha förlorat en väldigt god och kär kamrat.

Vila i frid älskade Christina. Vi saknar dig.

/

Ulrika, Olof, Henrik, Peter, Håkan, Anna, Emma, Madelaine, Lorena, Cecilia, Hans

Begravningen äger rum i Frötuna kyrka, onsdag 1 april kl. 15.00. Efter akten inbjudes till minnesstund, ca 15.30. Vänligen meddela deltagande till FONUS, 0176-10091 eller norrtalje@fonus.se, senast 27 mars. Tänk gärna på Cancerfonden, tel: 020-595959.