Utbildning i kosmetika – regelverket och senaste nytt den 13 oktober – ett fåtal platser kvar!

 

Utbildningshösten på KTF rivstartar med en matnyttig och innehållsrik utbildning om kosmetika. Här navigerar vi i de regler och lagar som kosmetikaförordningen innebär och tar även upp aktuella ämnen som:

  • Microplaster – ett miljöhot?
  • Palmolja – var ligger landet?
  • Konservering i kölvattnet av isothiazolinoner och parabener
  • Micellär rengöring – så funkar det
  • Antiperspiranter och deodoranter – aluminium, parfym eller svettlukt

Den 11 juli 2013 trädde kosmetikaförordningen i kraft och högre krav blev en realitet för alla parter inom kosmetikaindustrin. Att förstå och uppfylla kraven i den nya lagstiftningen kan upplevas svårt för både erfarna och nya aktörer. Läkemedelsverket planerar under de kommande åren att bedriva en kontinuerlig tillsyn avseende tillverkningsförhållanden, säkerhetsrapportens innehåll och utformning samt produktmärkning. KTF anordnar därför en heldagsutbildning om kosmetik där förmiddagen ger fokus på hur man på bästa sätt uppfyller lagstiftningens krav avseende dessa punkter.

Eftermiddagen kommer vi därför att ägna åt hur man anmäler sina produkter i CPNP, utreder oönskade effekter samt KTFs rekommendationer för märkning och marknadsföring. Därefter diskuteras och nyanseras frågorna om mikroplaster, palmolja, konservering, rengöring samt antiperspiranter och deodoranter.

Utbildningen vänder sig till tillverkare, importörer, distributörer, återförsäljare och andra intressenter som vill lära sig mer om hur man uppfyller lagstiftningens krav samt hålla sig uppdaterad på senaste nytt kring vanliga ingredienser i kosmetiska produkter.

Läs mer och anmälan