Glitter och glamour på årets Swedish Beauty & Cosmetics Awards

Pressmeddelande, Stockholm 15 april 2016

Den 14 april arrangerades Sveriges största och mest prestigefyllda gala för skönhet & kosmetik, Swedish Beauty & Cosmetics Awards på Münchenbryggeriet i Stockholm. Skönhetsbranschen samlades under kvällen för att uppmärksamma och belöna årets bästa produkter inom 33 kategorier.

Vinnare2016
Vinnare2016

Vinnare 2016

Bland prisutdelarna fanns bland annat make-up artisten och skönhetsbloggare Linda Hallberg, doftexperten Linda Landenberg, stjärnstylisten Antonio Axu samt programledaren, konstnären och bloggaren Kakan Hermansson. Värdinna för galan, som i år hade temat ”White Diamond Party - more is more”, var Carinda Silva och på röda mattan intervjuade Niklas Berglind kvällens gäster och vinnare.

Bland de 425 gästerna, som var uppklädda till tänderna med glitter och paljetter, sågs bland andra celebra gäster som Molly Petterson Hammar, Emma Wiklund, Therese Lindgren, Daniel Paris samt Marie Serneholt, vars parfym Signature I blev en av kvällens vinnare i kategorin ”Årets Damdoft under 500 kr”.

- Årets tema satte verkligen stämningen för kvällen. Som vanligt var våra galagäster glamoröst utsmyckade genom både kläder, accessoarer, hår och smink. Detta är en bransch som verkligen vet vad gala betyder, säger Madelaine Nordstrand, projektansvarig för Swedish Beauty & Cosmetics Awards.

Nytt för i år var kategorin ”Made in Sweden” inom kosmetik och hår där produkten skall vara särskilt anpassad till svenska förhållanden, svenska användare eller utvecklad av innovativa och kreativa svenskar.

- Att hylla produkter som är utvecklade och/eller producerade i Sverige och som är anpassade för våra klimat känns inte bara viktigt - det ligger också helt rätt i tiden, förklarar Anneli Håkansson i juryn.

SBCA är Sveriges enda oberoende branschtävling som arrangeras av branschorganisationen KTF, Kemisk-Tekniska Leverantörförbundet. Branschorganisationen är till för företag som producerar, importerar eller marknadsför kemtekniska konsumentprodukter som kosmetiska produkter, tvättmedel och rengöringsmedel i Sverige.

- Med en omsättning som under 2015 steg till nära 20 miljarder kronor har skönhetsbranschen verkligen visat sitt värde, både i pengar och sysselsättning. Swedish Beauty & Cosmetics Awards har blivit en självklar plattform för branschen att nätverka under lättsamma former, men även en kvalitetsstämpel och ett erkännande för de nominerade och självklart de som vinner, säger Olof Holmer, VD på KTF.

Fakta om KTF

KTF har närmare 150 st medlemsföretag som bedriver verksamhet inom skönhetsbranschen, vilken omsatte ca 20 miljarder kronor i Sverige under 2015. Branschen drivs till stor del av småföretagare och sysselsätter över 10 000 personer, där majoriteten är kvinnor, på den svenska arbetsmarknaden.

För mer information vänligen kontakta; Madelaine Nordstrand Projektansvarig SBCA 2016 Tel: +46 8 783 82 36 Mobil: +46 70 866 46 56 E-post: madelaine.nordstrand@ktf.se

Läs mer på SBCA:s webb