MI endast tillåtet i produkter som sköljs av - från 12 februari, 2017

Den europeiska kosmetikindustrin rekommenderar sedan 2013 att konserveringsmedlet MI inte används i kosmetiska produkter som lämnas kvar på huden (leave on).

Genom EU-förordningen/tekniska anpassningen 2016/1198 av den 22 juli, 2016 ändras reglerna formellt så att MI (INCI: Methylisothiazolinone) from 12 februari, 2017 är tillåtet som konserveringsmedel endast i produkter som sköljs av (rinse off), maximalt 100 ppm / 0,01 % i bruksklar beredning.

Läs mer om konserveringsmedlet MI på ktf.se