Swedish Beauty Awards presenterar 2019 års nomineringar i kategorierna Hår och Herr

Swedish Beauty Awards presenterar 2019 års nomineringar i kategorierna Hår och Herr

Efter fyra månaders omfattande juryarbete är nomineringarna för produkter i kategorierna Hår och Herr klara. Närmare 560 bidrag anmäldes i år till Swedish Beauty Awards fyra kategorier. Efter en grundlig anmälningsprocess med tillhörande regler och produktmotiveringar testar sedan de handplockade jurymedlemmarna produkterna noggrant och ger poäng efter följande parametrar; känsla och konsistens, om produkten lever upp till vad den lovar, design, förpackning, användarvänlighet, doft, innovation och nyskapande.

Du hittar nominerade och allt om Swedish Beauty Awards här

”Den största utmaningen för i år, personligen, är att finna nya innovativa produkter som står ut med en ny funktion. Här har alla bidrag chansen att skicka in nya produkter och inte bara produkter som marknaden redan tycker om - det väger tungt hos mig personligen som jurymedlem. När man testar många olika produkter på samma gång märker man rätt snabbt vad som står ut från mängden. Som jurymedlem måste man vara nyfiken, ha ett öppet sinne och vara kritisk på samma gång. Jag lär mig något nytt för varje år jag sitter i juryn och det är helt klart höjdpunkten på året.” Elin Molimenti, frisör och bloggare - jurymedlem kategori Hår.

"Det är alltid en förmån att få utvärdera årets doftnyheter. Men i år tycker jag nog att groomingkategorin har varit den mest spännande, där hittade jag flera riktigt intressanta och bra nyheter. Som regulatorisk expert fäster jag extra stor vikt vid att produkterna ska uppfylla kosmetikalagstiftningens stränga krav. Årets produkter faller väl ut i min granskning." Pär Svahnberg, VD på Tox Intelligence - jurymedlem Kategori Herr.

I mitten av mars presenteras nomineringarna i kategorierna Kosmetik 1 och Kosmetik 2. Är ni nyfikna på en enskild produkt, tveka inte att höra av er så guidar vi er vidare till rätt person för test.

Följ Swedish Beauty Awards på Instagram och Facebook för att hålla utkik efter de senaste uppdateringarna: @swedishbeautyawards | www.facebook.com/SwedishBeautyAwards

Swedish Beauty Awards är Sveriges enda oberoende branschtävling för skönhets- och hårvårdsprodukter. Galan anordnas årligen i april för att uppmärksamma och belöna de skönhets- och hårvårdsprodukter som utmärkt sig under det föregående året. De vinnande bidragen utses efter noga utförda utvärderingar av förtroendevalda jurymedlemmar som besitter specialistkunskaper inom skönhetsbranschen.