KoHF:s publikationer

Här hittar du allt från korta faktablad till böcker.


 

 


Foldrar

Vägledning om frisörprodukter (2015)

Informationsfoldern riktar sig till frisörer och beskriver hur man som frisör handskas med kosmetiska produkter för yrkesmässig användning på ett säkert sätt.

Foldern innehåller därför också så kallade produktgruppsblad för dessa produkter.

KoHF Vägledning om frisörprodukter (pdf).

Bra arbetsmiljö för frisörer (ADI 456) från Arbetsmiljöverket och andra publikationer finns på Arbetsmiljöverkets hemsida

 

Torr bakom öronen – en ny folder från KoHF om hygienprodukter för barn (2012)

Foldern innehåller fakta om allt från bad, blöjbyten och tandvård till torr hud och solskydd.

Läs mer


Böcker

 

TVÅL, SCHAMPO & TANDKRÄM

Skildrar branschens utveckling från de gamla svenska kemisk-tekniska fabrikerna, som tillverkade allt från bläck till tvål, till dagens globala företag.

Priset är 200 SEK (exkl. moms och frakt)

 

INTE BARA VACKER

Människan har i alla tider och kulturer använt hjälpmedel för att för­stärka sin utstrålning, inte bara i syfte att öka sin dragningskraft utan också för att skrämma fiender och jaga onda andar på flykten. Konsten att göra sig vacker har tusentals år av intressant historia bakom sig, fast det är först på senare år som begreppen kosmetik och hygien kopplats samman med varandra. Vi har också fått ökade kunskaper om de olika produkternas medicinska och psykologiska effekter och ställer nu större krav på produktinformation och kräver att produkterna ej skall vara skadliga för hälsa och miljö.

Men vi har också blivit djärvare, mer leklystna och villiga att experimentera och skaffa oss en personlig stil. Kosmetik är känsla. Hygien är skön vardagslyx.

Vår förhoppning är att boken skall bli en värdefull hjälp för alla som arbetar eller utbildar sig inom hygien- och kosmetikbranschen, men också för alla som vill veta mer om skönhetsmedel och hygien­produkter och om hur man vårdar sitt yttre.

För bokens fakta svarar experter, både inom och utom landet. Lättläst och överskådligt får du massor av tips om hur du enklast sköter ditt utseende från topp till tå, men också ämnen som tandvård och fotvård behandlas. Du får information om vilka produkter som finns till din hjälp, vad de innehåller och vilken nytta de gör.

Boken redogör också för skillnaden mellan syntetiska och naturliga råvaror, kontroll, tester, djurförsök, vilka lagar och bestäm­melser som gäller för tillverkning och mycket mer.

Pris: 75 SEK

 

 

Du kan också använda web-sidans sökfunktion för att hitta det du söker.