Kort summering av KoHF:s seminarium Solen – efterlängtad men inte utan risk

Solen – efterlängtad men inte utan risk

Kosmetik- och hygienföretagen (KoHF) höll 24 mars sitt årliga morgonseminarium om sol, solande och solskydd.

KoHF har ambitionen att öka kunskapen om solande och dess positiva och negativa sidor. Hur kan vi njuta av solen utan att riskera solskador och även hudcancer? Genom att sprida mer kunskap kan vi förhoppningsvis gemensamt minska de negativa effekterna av solen.

Dr Maria Brolin inledde med att berätta om solrelaterade hudskador och det viktigaste budskapet var kanske: sola inte aktivt! Klä dig solskyddande och komplettera med solskyddsmedel. Förlägg gärna aktiviteter ute till de perioder på dagen då solens strålar inte är så intensiva, t.ex. till sen eftermiddag eller på morgonen.

Philippa Parnevik, influencer, drabbades trots att hon är ung av malignt melanom. Philippa har p.g.a. av detta genomgått operation och berättade gripande om sina erfarenheter och hur livet delvis kan ändras från ena dagen till den andra. Philippa gav även goda råd om observation och regelbunden koll för att minska risken för hudcancer.

Läs gärna t.ex. artikeln här om inslaget: https://www.femina.se/skonhet/philippa-parneviks-viktiga-solbudskap/7396081

Camilla Fagerberg från KoHF:s arbetsgrupp om solvård avslutade presentationerna genom att berätta om Melanomföreningens viktiga kampanj om egenkontroll av kroppens pigmentfläckar, Pricksäkert!

På dessa presentationer följde en stund där vi besvarade de frågor som ställdes i seminariets chat.

KoHF ska nu summera dagen och sedan på ett lämpligt sätt informera här på kohf.se.

Föregående
Föregående

Målinriktad hygien för bättre hälsa och korrekt användning av rengöringsprodukter

Nästa
Nästa

Tack från Look Good Feel Better