Swedish Beauty Awards 2024 - uppdatering

25 april smäller det och vi firar alla vinnare på Berns med storslagen prisutdelning, god mat och en mycket händelserik kväll.

Inbjudan och möjlighet att köpa biljetter kommer inom kort. Sprid gärna datumet, speciellt till alla ni önskar se på plats och se till att ingen missar att köpa sin biljett!

 

Äntligen har också juryn fått säga sitt.

Vi är så glada och hoppas stilla er nyfikenhet och meddela er under vecka 11 och 13 vilka som blivit nominerade. Mer info kommer.

 

Just nu pågår jurymötena och granskning av de nominerade produkterna för fullt. För att kunna delta i tävlingen krävs det att den tävlande vinnlagt sig om att produkten uppfyller lagkrav, t.ex. gällande märkningskrav. Detta gäller primärt EU:s förordning om kosmetiska produkter, men även svenska föreskrifter om aerosolprodukter/trycksatta behållare m.fl.

Vid granskningen tittar vi specifikt på:

  • att kraven enligt artikel 19 i EU-förordning om kosmetiska produkter (1223/2009) uppfylls, inklusive kraven i artikel 19.1.d om särskilda försiktighetsåtgärder, vilka enligt kompletterande svensk lag ska vara på svenska

  • att kraven enligt EU-förordning om marknadsföringspåståenden om kosmetiska produkter (655/2013) beaktas. Produktkontrollens mål här är att informera och vägleda

  • att kraven enligt svenska föreskrifter om märkning av aerosolbehållare uppfylls

  • samt att andra specifika krav eller rekommendationer för vissa produkter beaktas (t.ex. om specifik information på solskyddsmedel, om dessa ingår i tävlingen det aktuella året).

Kontakt: Madelaine Nordstrand

Föregående
Föregående

Avancerad hudvård inte avsedd för barn

Nästa
Nästa

Välkomna, nya medlemmar i KoHF