EU-kommissionen: försäkran om säkra kosmetiska produkter

EU-kommissionen publicerade i mars, 2017 kortfattad information: "Ensuring the safety of personal care products". 

Alla människor använder kosmetiska produkter, allt ifrån tvål och tandkräm men också produkter som läppstift och annan dekorativ kosmetik som vi använder varje dag, till produkter som används mer sällan, som till exempel hårfärg och solskyddsprodukter. 

Kosmetiska produkter ska enligt lag vara dokumenterat säkra vid normal användning. Ändå har användare av kosmetik frågor om säkerhet, eller är i vissa fall oroliga. För att på ett enkelt sätt informera om grundkrav på tillverkare av kosmetiska produkter finns nu dokumentet "Ensuring the safety of personal care products"från EU-kommissionen. 

 Läs EU-kommissionens informationsblad