Aktuell Hållbarhet Direkt rättar nyhet om kandidatlistan

Aktuell Hållbarhet Direkt rättar nyhet om kandidatlistan

Aktuell Hållbarhet Direkt rapporterade igår om nya ämnen till kandidatlistan hos ECHA. Dock skrev tidningen felaktigt att fyra UV-filter bland tolv ämnen totalt var UV-filter som används i solskyddskräm. De fyra UV-filtren som ska adderas kandidatlistan är istället sådana som skulle kunna användas i kemiska produkter för att skydda dessa produkter, eller ytor mot fotonedbrytning.

Kosmetik- och hygienföretagen informerade igår Aktuell Hållbarhet Direkt om felet, samt om villkoren för att använda UV-filter i kosmetiska produkter enligt säkerhetsrelaterade kraven i EU:s förordning om kosmetiska produkter.

Aktuell Hållbarhet Direkt har i dagens nyhetssammanfattning infört en rättelse: “De UV-filter som AH Direkt nämnde i gårdagens artikel om kommande kemikalieförbud är inte tillåtna i kosmetika såsom solskyddskräm utan används för andra ändamål.”